Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Kräftköreret 2012, Vandringspriset till Calle Hultman

Årets kräftkör gick på ny bana, smala Björnösundet var ej längre med viket gav rättvisare vindar och hela tävlingsfältet samlades på upploppet. Det blev jämnt med alla i mål inom 11 minuter. Först ut från start var Daniel och Jakob Forsell (& morfar) i sin Seacat. De fick agera vägvisare för övriga och gick bland de första in ett knepigt område med en svag bris från nordväst som mötte sjöbrisen söderifrån dvs stiltje. Klurigt att hitta bästa ställe att komma in i den nya vinden för alla. På länsarna hemåt efter Stenskär formerades en ledartrio som kom att göra upp om pallplatserna. Ledningen växlade flera gånger och med mera fart var det Carioca som kom först runt Käringholmens nordudde in på upploppet  med Dream precis efter. Carioca går efter det inte helt rätt och gör någon miss som Calle Hutlman rutinerat inte låter gå förbi utan återtar ledningen för att hålla den i mål. Expressen jagar men inte det är en svår uppgift med tanlke på att de båda andra är större med högre fart. Det här var Calles 5 seger som skeppare varvid han vann vandringspricet för evigt.. Stort Grattis!
Nu kommer det inte riktigt bli så att pokalen kommer stå och damma hemma hos Hultmans. Calle meddelar att den kommer att fortsätta sin vandring i klubben men förutsättningarna och regler har Calle lovat återkomma med.

Resultat:

1) Dream, Omega 36, Fam Hultman & vänner,

2) Carioca, Wasa 38, Sven Ulla Stefan ,+35 sekunder

3) Flax, Express, Gustavssons & vänner +1 min 32 sek

4) Draken, Fam Wengelin, +2 min 13 sek

5) Dominique, Nova, Fam Österlund, +2 min 22 sek

6) Bavaria 36, Fam Lindgren, +4 min 59 sek

7) Chantaco, First 53, Fam Ruda, Micke J, Peter F, + 5 min 39 sek

8) Ester W, Seacat, Danial & Jakob Forsell med morfar, + 5 min 41 sek.

9) Otilia, Sundwind 26, fam Löfgren, + 6 min 13 sek

10) Black Lady, RJ 355, Ulla Curt och Roger, + 10 min 50 sek.

11) Granada 27 DNS

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg