Kappsegling

follow 10_3307828_n

cytotec without prescriptions in usa Välkommen till vår kappseglingssektion.

can you buy Lyrica from canada Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Kalle Hultman 19:e i årets Twostar.

Med en sammalagd seglad tid på drygt 46 timmar kommer man in på en sammanvägd 19 plats. 108 startade så det verkar som Kalle börjar hitta farten i Aspect 40:an. Ett steg upp från Ornö Runt som man inte var helt nöjd med. Seglingen går från Oxelösund Via Visby och Oskarshamn tillbaka till Oxelösund. En rejäl kraftansträngning för endast 2 i besättningen. Kika gärna på Kalles superfina  hemsida Dynamic Sailing. Vi lyfter på sydvästen och ser fram emot att följa Kalle i kommande race. Om Aspect 40:an dyker upp på KM är ännu inte klart men är så fallet har vi nytt rekord i häftig båt.

//Ruda

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg