Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Försommarseglingen 2013

Mitt i ett inferno av utlovade hårdvindar och regnskurar genomfördes Försomarseglingen i riktigt lätta vindar. De utlovade 10-12 m/s blev 4.Lite mer hade vi nog hoppats på men inget regn.

Först ut var Flying Dutchman som för första gången tog sej ända in i mål. Jippii, på vägen seglar Flax förbi med Henny, Veronica, Tobias och Max och tar en helt outstanding seger. Inget annat lag hade tränat lika hårt och det gav ett tydligt resultat. I gruppen efter hade Anton och Hasse i Nova, Wengelinarna i Draken och med Viktor och MIcke i Flying D en härligt kamp om placeringarna över mållinjen. Skiljde bara 50 meter! Men på beräknad tid var det ändå mycket tydlig skillnad.

1) Flax 79 min

2) Draken 92 min

3) Nova 99 min

4) FD 109 min

Nästa klubbsegling först i augusti, då på Björnö.

Väl mött //Ruda

flyingdutchman

Flying Dutchman, Storjolle med Genua

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg