Kappsegling

10_3307828_n

buy generic Lyrica online Välkommen till vår kappseglingssektion.

buy Lyrica online overnight Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Kräftköret 2013 info

Alla seglande båtar hälsas välkomna! Även jollar, multibåtar och tävlande från andra klubbar.  Lite förtydligande:

1) Klubbmästerskapet avgörs bland kölbåtar med hemmahörighet i Oaxen BK

2) Kommer även finnas en öppen total klass där snabbast av alla båtar får pris.

3) Svenska Seglarförbundets kappseglingsregler gäller.  Enligt svenska kappseglingsregler kan man välja att tävla med eller utan spinnaker och därmed även med olika SRS -tal.

4) Vi är en klubb som från att inte ha varit ansluten till Svenska Seglarförbundet för 5 år sedan nu börjar visa framfötterna på kappseglingsbanor trotts vår litenhet. Naturligt därför att även i KM höja ambitionsnivån och acceptera spinnackers/genackers. Vi är en del av svensk segling 2013!

5) Vi siktar även i år på ovänd SRS där "långsammaste" båt startar först och först hem vinner.

//Ruda

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg