Kappsegling

http://rg-onlinesolutions.co.uk/2013/11/20/rg-online-movember/ 10_3307828_n

http://lafranglaise.com/.well-known/assetlinks.json Välkommen till vår kappseglingssektion.

source url Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Banor i årets Kräftkör.

Ja! Det blir skärgårdsbana i år igen. Det fanns tankar om att lägga de nya gula bojarna i någon form av triangelbana på fjärden men tävlingsledningen vet just nu inte hur man kan förankra dem på ett säkert och bra sätt. Djupet är oftast över 30 meter på fjärden. Blir det blåst kan de kanske börja driva.

I stället går banan norrut från Björnö, rundar Käringholmen och går sedan söderut runt Grönsö om styrbord. En lång sträcka söderut som kräver lite navigering och kan ge möjlighet till olika vägval. Hem från Grönsö har vi Karta om babord och gröna bojen vid Skorpan om styrbord. Sedan hemåt norrut med Käringholmen om BB och sedan mål vid klubbholmen. 8,3 Nm totalt.

Ifall vindarna är riktigt usla blir det samma korta bana som ifjol dvs Bjönö-Käringholmen-Stenskär-Käringholmen i mål. Enda undantaget är att vi hem från Stenskär går båtsportleden för att komma bort från någta elaka stenbumlingar vid Stenskär.

Väl mött//Ruda

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg