Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

OBK Cup 4 en träbåtsfestival.

4:de cupen blev en fight i "vintage" stil. Drake 1948 vs FD 1968. Ordspråket "Gammal är äldst" visade sig vara riktigt denna seglingskväll när för övrigt BÅTLIV var på plats och gjorde reportage om jollesektionens stipendium. Ute på långa Skanssundetbanan visade Mia och Olle som är i högform var skåpet skulle stå medan Micke och Maria i FD diskuterade om vilken som var den raka kursen mot märket, den högra eller vänstra.

Sammantaget i Cupen har Draken ett övertag mot Flax för närvarande. Båda har 2 spikar, Draken 2 st  2:or medan Flax har en 2:a och 3:a. Avgörandet kommer i Radön Open 14 september som är sista Cup seglingen i år. Bästa 4 resultat räknas samman men det hjälper föga för endast Flax och Draken har chans att vinna kristallvasen.

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg