Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

ÅF Offshore Race 2014

I år är Oaxensbåtklubb representerat av två båtar. Det är Kalle Hultman med sin superacer Aspect 40, STYV, helt byggd i kolfiber och Toni Tupparainen med sin Dufour 385, PAULA, med nya segel för i år. Toni kör i SRS C och Kalle tävlar i SRS A. Då det var några år sedan (2011) som klubben tog hem medaljer i detta anrika race hoppas vi att det är dags i år. Mikael Ruda seglar som navigatör på SBS båten Daiquiri. Ni kan följa båtarna på KSSS hemsida via dessa länkar:

STYV

PAULA

DAIQUIRI

Bra ställe att få reda på allt som verkligen händer i racet

IMG_2511IMG_2513

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg