Kappsegling

10_3307828_n

Välkommen till vår kappseglingssektion.

Från 2010 är OBK åter anslutna till Svenska Seglarförbundet SSF. Det innebär att vi kan ställa upp i lokala och nationella tävlingar för OBK som inte var möjligt tidigare. En utmaning som vi hoppas flera kommer anta. Bland de som satsar hårdast är Tobias Gustavsson och Max Freiman som tävlar i RS500-klassen. Lycka till även i år grabbar.

På OBK har vi börjat utöka våra egna seglingsaktiviteter med ett antal kappseglingar under försommaren och sommaren. Det avslutande evenemanget är vårt klubbmästerskap Kräftköret under augusti månad som arrangeras på vår klubbholme Björnö. Vi arbetar mot att kunna erbjuda trevliga kappseglingsarrangemang och håll ögonen öppna för kommande regattor.

team Draken web liten

Resultat KM & Kräftköret 2014

Jättefin segling och en dramatisk rundning som nämnts i artikel från M.Jakobsson. Här följer reultatet för det öppna Kräftköret och klubbmsäterskapet för seglare med hammaklubb OBK.

1) Simo Ryhänen och Maja, Trosa, HR342

2) Calle Hultman, Omega 34

3) Robert "Robban" Andersson, Grödinge, Bavaria 33.

4) Flax, Veronica, Tobias & Gun, Express

5) Team Rubecula, Endoff och Jacobsson´s, Scanmar

6) Stefan Svenson, Comfort 30, Södertälje BS

7) Team Draken, Olle & Mia

8) Team Forsell, Seacat

9) Stefan Wikstöm i 101 år gammal Plymdesignad skärgårdskryssare!!!

10) Team Ruda, DNF, Flying/dyving Dutchman

Cupen leds f.n klart av Team Flax.

Kappsegling fakta

I OBK finns några olika kappseglingar som vi arrangerar varje år.

OBK Cup är en lys tävling som körs på utlysta onsdagskvällar under året och som riktar sig till klubbens egna medlemmar.

Kräftköret är en kappsegling som alltid går 2:a veckan i augusti med start och mål på Björnö. Denna tävling är en öppen tävling med tävlande från andra klubbar.

Lystabell

srs.jpg