Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Kräftköret

I lördags körde vi klubbmästerskapet i segling. Första gången vi skulle köra detta var för 14 dagar sedan men då blåste det 14m/s och var varning för åska. Nu blev det motsatsen 1(3)m/s. Laura Tupparainen med sin fina Dufour gjorde den absolut bästa starten och ledde från start till mål. Nytt för i år var den speciella Bavariaklassen som Hasse Hoffman tog hem. Grattis till alla vinnarna !!! Och kul att vi var sex deltagande besättningar !!!

 

 1:a  Laura Tupparainen  Dufour 385
 2:a  Mikael Jakobsson  Omega 36
 3:e  Claes Hellberg  First 36.7
 4:e  Jon Granstedt  Dufour 40HR
 5:e  Mikael Ruda  X-512
 6:e  Hasse Hoffman  Bavaria 35CR (1:a i Bavaria klassen)

 1570

IMG 3515IMG 3514

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98