Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Sjösättningen satt som en smäck! (av Harris tweed)

Lördagen 5 maj bjöd på kalla vindar, torrt väder och sjösättning.  Lagmaskinen OBK spann på högvarv och tillsammans med en säker kranförare sattes knappt 50 båtar i spa't på rekordtiden 5 h 45 min.  Fort är bra (innebär lägre kostnader) men det får inte ske på bekostnad av säkerheten. Tillfredsställande då att notera att inga incidenter inträffade. Bra jobbat!

 IMG_1269

Ett skäl till effektiviteten var att kranföraren (som varit med på OBK tidigare) på eget initiativ ställde upp bilen på en ny plats och med tillräckligt antal ton som motvikt kunde han lyfta samtliga båtar från en enda punkt. Tidigare har vi lyft från två olika ställen. Därmed kunde ca. 45 min sparas in.

 

Aldrig smakar en korv och öl så bra som när båten har plumsat i sjön  - ett stort tack till festkommittén som träffsäkert fixade detta uppskattade inslag.

IMG_1272

/Endoff 

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98