Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Poker Run 2012, the rain version

Poker Run 2012 blev en regning historia. Trots detta ställde ändå 13 båtar upp sig på startlinjen. Efter nationalsången var det dags att klara av första stoppet som var Axvik.  pk6De flest lyckades förtöja i den ganska trånga hamnen och spelkort nummer två kunde hämtas under regnskyddet. Det första spelkortet delades ut vid starten. Efter två utdelade spelkort var det inget vidare fart på bytesaffärerna. Det är nämligen tillåtet att byta spelkort med de övriga deltagarna. Färden gick vidare till Björnö och nu regnade det rejält. På Björnö var det uppehåll för lunch, vilket självklart gjordes ombord på respektive båt. Det var endast de tapra barnen som var ute för att köra 5-kamp med Petra. Kort nummer 3 delades ut inne i respektive båt. På det viset var det bara en som blev blöt, gissa vem. Brunskär var nästa stopp och där sprack det upp så att man i alla fall kunde ana att det solen inte slocknat helt. Hamnfogden på Brunskär hade ställt upp och eldat på bastun dagen till ära. Bastu, bad och sen började kortbytena komma igång på allvar. Nu började det bli dags att positionera sig vad man samlade på. Sista stopp blev Arkoholmarna. pk11Gissa om den enda segelbåten, som låg där, blev snopen när 13 båtar av ganska hygglig storlek, bestämde sig för att förtöja runt honom. Vid det här laget var alla så rutinerade att det nästan såg ut som landstigningen på Normandie. 13 båtar förtöjer samtidigt och på given signal, 13 båtar avgår samtidigt. Rigtigt snyggt att se. Nu var alla kort utdelade och bytesaffärerna var det som dominerade diskusionerna. pk5När vi anlände hemmahamnen spracke det upp och solen visade sig med full kraft. Tur för mig som hade lämnat sogaranti. Dags för prisutdelning och nedanför scenen stod Thomas, Patric och Petra. De hade de högsta händerna. Petra vann till slut med 5 st 6:or. I Poker Run finns tre kortlekar, därför kan man få femtal. Gratis Petra till segern i Poker Run. Nu var det dags för vilsvins frosseri. Tre stycken nyskjutna grisar hade snurrat på grillen hela dagen och var nu klara att förtäras. pk4pk8Efter middagen var det dags för rock´n roll bandet 5:56 att spela. De genomförde en fantastisk konsert där till slut extranumrena tog slut och det var dags för lotteri dragningen. pk34 st flytvästar + ett presentkort på Sea-Sea i Haninge var priserna som nyss nämnda företag så vänligt hade skänkt till Oaxens Båtklubb. Tack Sea-Sea för detta. Vinnare i lotteriet blev Conny. Nu var det dags för dico alá 1975 och barhäng. Det hängdes på ganska rejält i baren och i vanlig ordning höll partyt på en stund. 06.00 gick sista gästen och la sig och vi kunde lägga Poker Run 2012 till handlingarna. pk2Tack till alla som jobbade, tack till alla som kom och framförallt tack till vädergudarna som ornade uppehåll under hela festen. Vi ses nästa år. Poker Run 2013 blir större, bättre och garanterat solsken.

// Micke J (Poker Run Amiralen)

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Claes Hallkvist

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Claes 070-615 03 98