Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Sjösättning 2014-05-03

SjsttningDå börjar den trevliga delen av båtåret och det är dags att sjösätta. I år kommer det att fungera lite anorlunda med speciellt utsedda sjösättnings kaptener som styr hur arbetet fortlöper. I bifogad lista hittar du när ditt lag ska sjösätta.

Extremt viktigt att vara på plats i GOD TID

Det skall finnas slingmärken på båten. Märken finns i klubbstugan.

Försäkringsbesked skall uppvisas eller mailas till Henric.

Två tampar skall finnas för att styra båten vid lyftet.

Tiden är räknad på 6 min/båt.

Ingen parkering på hamnplanen.

Som vanligt kommer det att finnas korv och kaffe som serveras till alla medlemmar.

Sjösättningslistan

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Ewa Löfgren

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Ewa 0703-775505