Hamnen

IMG_2335

Välkommen till Oaxens Båtklubb.

Skanssundet är beläget vid den nordöstra delen av anrika och vacka Mörkö. VI bor granne med Skansholmens marina, camping och sjökrog. Detta innebär att vi i princip har alla faciliteter som kan behövas på ett par båtlängders avstånd.

I Skanssundet finns bla en båtuthyrning och en vanlig syn när strömmingen går till är småbåtar med pimplare från när och fjärran.

Man kan tycka att det är märkligt att en båtklubb som liggen i Skanssundet heter Oaxens båtklubb. Detta beror på att Oaxens båtklubb flyttade till Skanssundet för ett antal år sedan. Läs mer om detta på sidan Historik.


Läs mer om Mörkö.

Läs mer om Hörningsholm.

Läs mer om Skanssundsleden.

Skansholmens Marina och Sjökrog.

Nationaldagsfirande med knytkalas vid Skanssundet!

Runt 25 deltagare hade ställt upp och dukat fram på nationaldagen i Skanssundet. Till en början var vädermakterna inte på Oaxens båtklubbs sida. Det blåste rejält – men allteftersom kvällen gick blev det bättre och till och med riktigt strålande väder! Efter välkomstdrink blev det tipsrunda med tema ”Vatten”. Alain var konstruktör och kommentarerna efteråt var att det var väldigt svårt..... Men även svåra tipsrundor har sina vinnare – och det var två som fick var sin flaska med okänt innehåll.

Det grillades och så dukades ett matbord för en gemensam knytmåltid. Det kalasades till runt 23 och sedan försvann deltagarna en efter en ner till sina båtar.

Vi får tacka Festkommittén för ett väl genomfört arrangemang! Kan vi se den här tillställningen som början på en tradition? 

/ Ulf Juliusson 

Fakta - Hamnen

Hamnen ligger på den västra sidan av Skansholmen. Vi har plats för ca 55 båtar, både vid brygga och på land, under vintern. På klubben finns ingen fast kran utan vi sjösätter med mobilkran på fasta datum både vår och höst. Inga båtar får ligga i vår hamn efter upptagningen enligt gällande avtal med markägaren. Vad det gäller upptagning har vi en maxgräns på 12 ton.

 

Hamnfogde: Jonny Särås

Vice Hamfogde: Ewa Löfgren

Arbeten Hamnen

Arbetsuppgifter Hamnen

Det finns alltid arbetsuppgifter att göra. Vill du göra rätt för dig och arbeta av din arbetsplikt ? Kontakta hamnfogdarna !

Kontakta Jonny 076-1090303 eller Ewa 0703-775505